På tur!

Å reise på tur er både hyggelig og utfordrende. Vi har et ønske om å reise ofte, spille, treffe nye mennesker og se nye steder. Og når pengene strekker til, gjør vi akkurat det.

Krakow 2013

Høsten 2013 dro vi på korpstur til Krakow. En fantastisk tur med besøk i Saltgruvene, sightseeing, to fantastiske konserter med jublende publikum, tre herlige middager, og mange kjempekoselige bar-besøk. Repertoaret var stort sett av det lette slaget - alt fra Instant concert til Musik skal byggas utav glädje. Og selvfølgelig noen marsjer.

Følg med, det kommer bilder også

Haraldvangen 2012

Høsten 2012 er det tur til Haraldvangen for å ha et skikkelig spilleseminar.

Saltø, 2010

For 2. år er vi på tur til Saltø ved Strømstad. Et ypperlig sted for en korpstur med amatørkorps. Vi hadde en kjempehyggelig tur med mye fest og moro. Og en deilig Paella på lørdag.

Men vi lærte mye også. Gry og Hans Olav dirigerte med stø og myndig hånd. Vi fikk våre pass påskevet hvis det var behov for det (og det var det). Men, som sagt, vi har lært veldig mye. Herlig tur og herlige folk!

Holland 2010

Så endelig på langtur igjen. Vår tidligere tenorsaxofonist Kjersti kalte sammen forsterkninger i Brunssum i Holland for å lage en helt fantastisk tur til oss. Vi var ca 28 stk som reiste nedover i pinsen 2010 med godt reisehumør og repertoaret godt innarbeidet. Konsertene ble langt bedre enn forventet. Vi hadde masse publikum og spillingen satt som et skudd. Konsertene ble holdt på torget i Maastricht, i paviljongen i  Valkenburg, og så spilte vi sammen med det herlige Brunssum Big Band (BBB). Kveldene ble utnyttet til godt samvær med eller uten BBB. Kanskje de kommer til neste år til Oslo?

Bostandarden skal vi heller ikke klage på. Vi var alle innlosjert i et kloster i en korridor med bad og WC i gangen og et gulv som holdt kontroll på enhver bevegelse. Men, for noen omgivelser. Store parkområder og fantastiske bygninger. Ikke minst var det en kjellerbar som var lydtett mot omgivelsene. Verdifullt!

Vi fikk også et interessant innslag om narkotikapolitikken i Holland. Ikke minst fikk vi vite litt om bakgrunnen for, og kontrollen med Coffee-shops og soft-drugs. Interessant.

Kontakt oss hvis du ønsker å vite noe om turen, eller les her.

YourCompany.Com © 2003 • Privacy Policy • Terms Of Use

Saltö 2009

Vi reiste til Saltö på seminar i september, i skjærgården syd for Strömstad. Saltögården, en musikalsk møteplass, var et perfekt sted for seminarer, med supre lokaler og fantastisk beliggenhet.

Vilnius 2007

Ja, det er visst alt for lenge mellom hver gang vi reiser på tur, men nå går turen til Vilnius, med avreise 8.juni. Programmet for turen ligger her.

Mallorca 2004

Hurra og Óle!

ÅsenBlåsen reiste til Mallorca i mai 2004, mange store og en bitte liten, på tur full av opplevelser, musikk og sosial hygge.

Her er et lite utsnitt av begivenhetene.

Seminar på Jansgård

 

De siste dagene i august 2003 dro en glad gjeng til Jansgård ved Yddin i Valdres. Nok en gang stilte søsknene Poulsen sine hytter til disposisjon, tusen takk, og nok en gang tittet solen frem og vi fikk en fantastisk helg.

På seminar skal man jo selvfølgelig spille masse, og det gjorde vi, både i grupper og felles. Men vi hadde også tid til en kort tur opp på fjellet, med utsikt til alle himmelretninger. Og så har vi en ikke ubetydelig andel av sosial aktivitet, til langt ut i natten. På lørdag var bordet dekket med fjellets blomster, vakkert dandert, maten var nydelig og stemningen var på topp hele kvelden.

Stein deklamerte om 'Det Gode Liv', også kalt 'Folk over 30 skulle vært døde!' og hyldnings-ræpp til Jan Peter ble fremført av og med alle i jentebussen. Vi fikk presentert en solid utfordring til gutta på trompet, da Astrid tro til med sang, trompet og medbrakt akkompagnement på boks, nydelig fremført og hun sjarmerte oss alle i senk.

Sjefen og slavene hadde full kontroll hele helgen, tusen hjertelig til dere. Nå er det bare å glede seg over minnene og se frem til neste tur. Tusen takk til alle som var med..

Tur til Gjeving hos Eva

Årets hyttetur til Evas hytte på Gjeving ved Lyngør gikk av stabelen i pinsehelgen 2003 og var som tidligere kjempehygglig. Det formelle referatet sier: Korpset hadde to øvelser, og fulgte opp med to konserter på brygga. Klarinettene hadde intern oppvisning ved 5-manns-kvartett. Men, vi var på båttur ut i skjærgården, spiste grillmat, reker og blåskjell, og ellers masse hygge.

Takk til Eva som inviterte, naboen Silje som stilte hytten sin til disposisjon for damene i korpset, og til en annen nabo, Svein, som stilte med båt på turen og spilte opp til dans med sitt trekkspill.

...og så Cato for passiv underholdning.

Seminar i Sandefjord hos Kjersti

ÅsenBlåsen har seminar sammen med Store Bergan Blæsorkester hvert år, og i slutten av april 2003 var vi i Sandefjord, med innlosjering på hytta til Kjersti og Haakon, samt hytter på Vøra camping og hos naboen Gunnar. Full fest fredagskvelden, seminar i bystyresalen med Blæsen lørdag formiddag, og konsert på kvelden, i bystyresalen, med opptil flere tilhørere. Deretter var det duket til festmiddag i Logen, med dertilhørende taler, bl.a Eriks livlige fortellinger fra Gudbrandsdalen. Natten fortsatte på hytta, tradisjonen tro, med en forsiktig start på søndagen og transport hjem.

Kjersti og Haakon, tusen takk for lånet av hytta, det er et supert sted.

Provence 2002

Vår første skikkelige tur gikk til Provence i Frankrike, til en liten by, Six Fours les Plages, litt vest for Nice. Vi fløy til Nice onsdag 8.mai hvor vi ble møtt av Merete, som er Magnus sin kusine, og Jean Paul, som er leder for et korps i Six Fours hvor Merete spiller. Disse ble på et vis vårt vertskap og våre guider på turen, da de med stor dyktighet og entusiasme ledet oss fra det ene stedet og arrangementet til det neste, med konserter og mottakelser, appretiffer og lunsjer.

Fra Nice kjørte vi med buss til Six Fours, hvor vi bodde på Hotel Campanile, og da var det sene kvelden og alt var stengt, men med litt hjerterom og så videre, er det utrolig hvor mange mennesker vi klarte å presse inn i et lite hotellrom for pizza og vin.

Neste dag gikk med buss til et lokalt marked i Le Brusc og besøk på et fort i Six Fours. Deretter mottakelse på Musikkens hus, av representanter for L'Orchestre Six-Fournaise, med appretiff, medaljeoverekkelse og t-skjorter, før vi gikk til lunsj. Siden var det en lengre øvelse. På kvelden spilte vi konsert i Six Fours i forbindelse med en feiring for vennskapsforbindelser mellom Six Fours og en by i Tyskland. Både vi og Six-Fournaise spilte, samt Ph-5, vår egen lille dixiland-gruppe, og det ble dans, sang og applausen ville ingen ende ta. Og noen vil kanskje påstå at det var vi som vant banketten. Vi får jo alle gjøre det vi er best til.

Fredag, til Forcalquier med buss, 2 timer unna, opp mot fjellet. En nydelig liten by, tatt rett ut av eventyret. Her var det mottakelse hos borgermesteren, appretiff (her begynner vi å bli ganske gode), taler, gaver til byen og oss, samt utveksling av gaver mellom borgermesterene i Forcalquier og Oslo. Lokalt TV3 var tilstede og foreviget det hele. Besøket i Forcalquier ble arrangert av Monicas fantastiske venner Sissel og Kjell, med en utrolig innsats av deres mange venner, spesielt 'norges-ambasadør' Sybil, med sitt smittende humør, energi og utstråling. Det ble lunsj og middag hos Sissel og Kjell, for ca 90 mennesker!. Ph-5 spilte opp, en lokal journalist spilte med på skjeer, flere gaver, og vi 'tuta og grein' til Ja vi elsker. Vi rakk en liten sightseeing i distriktet med sprudlende Sybil som guide, besøk i en knøttliten restaurant, hvor innehaveren var en av landets mest kjente kokker, med spesialitet innen krydder og vin. Vi skulle spille på torget, men regnet øste ned. Derfor ble konserten flyttet til en av barene rundt torget. Det ble 'stinn brakke', ståplass rundt oss, både inne og ute i regnet. Og mer appretiff.

Sissel og Kjell, og Sybil, tusen takk for en utrolig opplevelsrik dag, den kan bare ikke beskrives med ord.

Det ble en sen kveld tilbake til et lukket hotell, men nok en gang, inn på et rom med 28 mennesker, mer vin, og så kommer en liten franskmann og klager på bråk (?), maken til uhøfflighet, vi som hadde det så hyggelig.

Six Fours har et nydelig lite torg, med musikkpaviljong, store trær som kaster behagelig skygge i det flotte været, kirkeklokker og bar. Dette var rammen rundt formiddagens konsert på lørdag. Six-Fournaise spilte først, så ÅsenBlåsen, og så et par fellesnummer. Og nok en gang, applausen ville ingen ende ta, Merete grein, Hanne fikk kysset nok en ordfører og vi fikk appretif. Lunsj på hotellet, før vi dro på mer sightseeing, besøk på vintapperi, og en konsert i St.Cyr, en kort kjøretur fra Six Fours. På kvelden dro de fleste til Sanary, nok en sjarmerende liten by i nærheten.

Søndag formiddag var til egen disposisjon. Noen gikk på tur til fortet og sjøen, andre reiste til Toulon for å se på et marked og kose seg på fortauskafeér langs strandprommenaden. Siden var det buss til flyplassen i Nice, med en meget sen ankomst til Gardermoen.

Og som alltid på tur, alle var enige om at dette var den store turen, som vi må gjenta neste år. Tiden vil vise hva som da skjer.

ÅsenBlåsen, tusen takk for en flott opplevelse. Chers Merete et Jean Paul, Merci pour un voyage fantastique.

../Arve

PS. Vi fikk mye omtale i lokalpressen, både aviser og TV.

Her er en kort oversettelse av et par artikler